Uw bedrijf op Bedrijventerein Borchwerf II … dat is een mooi perspectief. Uw klanten, leveranciers en personeel kunnen u makkelijk bereiken via de verkeersrustige snelweg A17 en u beschikt over directe aansluitingen op internationale transportstromen via de Mainports Antwerpen, Rotterdam en via de haven van Moerdijk.

Er zijn kavels van ruim 0,1 tot 1 hectare en kavels van 1 tot 1,5 hectare. Er zijn ook kavels op zichtlocatie langs de A17. De benodigde bestemmingsplannen zijn al vastgesteld en flexibel van opzet. Voor het indienen van de bouwaanvragen bij de gemeente is een verkorte procedure opgesteld. De opzet is ruim en duurzaam, er is parkmanagement waaraan alle bedrijven deelnemen en er zijn een aantal faciliteiten. Vanaf 2005 vestigden zich al meer dan honderd bedrijven op Bedrijvenpark Borchwerf II. Er wordt niet gewerkt met concessies: de bedrijven krijgen de kavels in eigendom. Het terrein is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. Heeft u belangstelling? We hebben meer informatie voor u beschikbaar.

Gezonde arbeidsmarkt voor de bedrijven in West-Brabant

In Roosendaal, Halderberge en de directe omgeving van Bedrijventerrein Borchwerf II is voldoende arbeidskracht beschikbaar. De beroepsbevolking in West-Brabant bestaat uit 330.000 personen (2009). De mensen zien de mogelijkheden die de nieuwe Europese economie biedt en wil men vooruit. De beroepsbevolking is VMBO en MBO opgeleid voor praktische uitvoerende logistieke en technische werkzaamheden. De meeste arbeidskrachten zijn tussen de zevenentwintig en vijftig jaar.

Er zijn meerdere VMBO en MBO opleidingen en dat sluit goed aan bij het merendeel van de werkzaamheden die bij de logistieke bedrijven en de MKB bedrijven op Bedrijventerrein Borchwerf II worden verricht. 66.000  inwoners van West-Brabant werken elders. Een aantal van hen vindt het plezierig om dichter bij huis te gaan werken en zij maken graag de overstap naar een bedrijf dichter bij huis als hen de gelegenheid wordt geboden.

Vast werk bij de bedrijven, flexibel werk via uitzendbureaus

Het beschikbare personeel in Roosendaal en Halderberge wil een actieve bijdrage leveren aan het kernproces van de bedrijven. De logistieke bedrijven   

besteden de inhuur van personeel veelal uit aan de plaatselijke uitzendbureaus. Het gaat hierbij voornamelijk om praktische banen zoals orderpickers en reachstackchauffeurs. Voor de MKB bedrijven gaat het voornamelijk om technisch en administratief personeel. De uitzendbureaus plannen zoveel mogelijk op weekbasis en incidenteel per dag, als maatwerk nodig is. De bedrijven werken vaak met een dedicated pool van vaste medewerkers en een schil van ervaren flexwerkers daar omheen, die bij verschillende bedrijven werken. De medewerkers in de flexpool hebben hun heftruckcertificaat en hun veiligheids-diploma’s. Het zijn in de praktijk gevormde allrounders en daardoor makkelijk overal inzetbaar. Wilt u meer weten over de beschikbaarheid van personeel in de regio vanuit het MKB of de logistiek? Wij beantwoorden graag uw vraag.